Általános tájékoztató

 

Tisztelt érdeklődők, kedves Szülők!

 

Örülünk megkeresésüknek és reméljük minden kisgyermeket nevelő családnak segítséget tudunk nyújtani abban, hogy megismerjék a bölcsődéinkben folyó szakmai munkát és ezen információk birtokában sikerül majd kiválasztaniuk azt az intézményt, melyben a legnagyobb biztonságban tudhatják gyermekeiket addig, míg Önök dolgoznak.

Mind ahat tagintézményünk, a Bölcsődék Országos Módszertani Intézet által kiadott módszertani levelekben meghatározott irányelvek figyelembevételével állította össze saját szakmai programját, és végzi napi feladatát.

A szakmai programjainkban meghatározzuk nevelési feladatainkat, céljainkat és gondozási-nevelési alapelveinket.

Tudjuk és valljuk, hogy a gyermeknek – különösen az első életévekben - legjobb helye a családban van, de vannak kényszerítő körülmények, önérvényesítési igények, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a mama az első három évet a kicsivel töltse.

Ezért vagyunk mi, hogy ezekben az esetekben a családok gondjait átvállaljuk.

Az utóbbi évtizedekben a bölcsődei szakemberek sokat tettek azért, hogy a bölcsődék családbarát intézetté váljanak, és mi szeretnénk is bebizonyítani, megtanultuk a gondozás nevelés fortélyait, mely egyszerre szakszerű és szeretetteljes. Tudjuk, mik a sajátosságai egy kisgyereknek, mivel szeret játszani, mi kell ahhoz, hogy jól érezze magát. Évek óta dolgozunk módszereink finomításán, hogy a családokkal együtt, egymást segítve neveljük a ránk bízott gyermekeket. Akik személyesen ismernek bennünket, tudják, arra törekszünk, hogy minden hozzánk járó kisgyermek a legjobb ellátásban részesüljön. A megváltozott társadalmi körülmények között úgy érezzük, nekünk is változni kell. Újfajta lehetőségeket és szolgáltatásokat kell kínálnunk a családok számára, melyre az 1997.évi XXXI. Gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvény ad módot. A törvény a gyermeki és szülői jogok és kötelezettségek mellett tárgyalja a gyermekek védelmének rendszerén belül a bölcsődék helyét, szerepét és feladatait.

 

 

Üdvözlettel:  

                        Tolnayné Falusi Mária

                        Egyesített bölcsődevezető

Elérhetősége:1027 Budapest, Varsányi Irén u. 32.

Tel: 201-1185

Email cím: bolcsode1@invitel.hu